Objava natječaja za treći recital kajkavske poezije pod nazivom

Osebunjek

Raspisujemo natječaj za recital kajkavske poezije pod nazivom „Stara lipa“ koji se po treći put održava na području Vrbovca. Prvi recital održan je u gradu Vrbovcu, drugi u društvenom domu sela Dijaneš, rodnom selu pjesnika Krunoslava Kutena. Zbog pandemije virusa Corona, bili smo prisiljeni pronaći mjesto koje je udovoljavalo uvjetima koje zahtijeva trenutna situacija. Društveni dom u selu Dijaneš upravo je takav prostor, a istovremeno smo odali počast dječjem pjesniku Krunoslavu Kutenu. Treći recital održat će se početkom lipnja, planiramo ga održati u Vrbovcu. Ako se situacija ne popravi, prilagodit ćemo se uvjetima koji će vladati u zemlji. Iskustvo prva dva recitala pokazuje da se pjesnici iz cijele kajkavske regije pozivaju na nas, vrlo kvalitetne pjesnike, koji našu recital svake godine podižu na višu razinu. Stoga pozivamo sve koji pišu na kajkavskom dijalektu da se prijave. Bit će nam drago vidjeti vas u što većem broju. Ispod je tekst natječaja:Udruga Osebunjek - za očuvanje i promicanje kajkavskog narječja i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja

 

U daljnjem tekstu: Organizator

 

Najavljuje:

 


POZIV ZA PRIJAVU NA KAJKAVSKO PJESNIČKO NATJECANJE U VRBOVCU ZVANO "STARA LIPA"Pravila:

 1. Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.
 2. Recitalno natjecanje otvoreno je od 1. prosinca 2020. do 1. veljače 2021. godine.
 3. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesme je besplatna. Prihvatljive su samo dosad  neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektroničkom obliku . To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i sličnih.
 4. Molimo da uz svaku pjesmu prijavljenu na natječaj napišete objašnjenje manje poznatih riječi.
 5. Pjesme se u velikoj omotnici šalju poštom, prepisuju u tri primjerka, potpisuju kodom. Također, natjecatelji su dužni poslati radove i podatke o autoru na e-adresu: staralipa.2021@gmail.com .
 6. Za slanje poštom, u velikoj omotnici, potrebno je priložiti zatvorenu manju s podacima o autoru (ime, prezime, adresa i kontakt) i šifrom, koji ne smije biti pseudonim autora i popis pjesama. Na maloj omotnici potrebno je napisati kod autora s kojim su pjesme potpisane.
 7. Pjesme se šalju na adresu: "Udruga Osebunjek", Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec.
 8. Dodjeljuju se nagrade za najbolje tri pjesme. Prva nagrada iznosi 1.000,00 kuna u novcu, druga je u novcu ili u materijalnoj protuvrijednosti od 700,00 kuna, treća je također, u istom iznosu, u iznosu od 500,00 kuna.
 9. Mole se autori da odgovore na recital i pročitaju svoju pjesmu koja će biti određena za čitanje na recitalu. Ako ne mogu prisustvovati recitalu, odredite osobu koja će čitati njihovu pjesmu.
 10. Svaki sudionik recitala čije će pjesme biti uvrštene u zbirku Stara lipa dobit će po jedan primjerak zbirke i zahvalnicu za sudjelovanje. Uz nagrade, dodjeljivat će se i nagrade za osvojena prva tri mjesta.
 11. Objava rezultata je 1. svibnja 2021. godine.
 12. Recital će se održati početkom lipnja 2021. u Vrbovcu. Sve informacije o uvodnoj izjavi objavit će se objavljivanjem rezultata.
 13. Predsjednica "Udruge Osebunjek" Katarina Zadrija neće se natjecati u recitalu.
 14. Pjesme za natjecanje moraju biti napisane u Word dokumentu (Times New Roman, font 12) ili otkucane. Radovi poslani na recital neće se vratiti.

 

 

 

 

Za "Udruga Osebunjek":

 

Katarina Zadrija

predsjednik

Podijeli ovu stranicu

VRH