Peti susret lijepom riječi do dobrosusjedskih odnosa

Osebunjek

Lijepom riječi do dobrosusjedskih odnosa-peti susret književnika amatera Vrbovca, Ivanić-Grada i Dugog Sela s gostima 

Dana 21. travnja u oči Dana planete zemlje i Noći knjige održali smo peti po redu susret književnika amatera pod nazivom "Lijepom riječi do dobrosusjedskih odnosa"
Ugostili smo književnike Dugog Sela, Ivanić-Grada i književnike na poziv. Troje iz Zagreba, jedan iz Sesveta i književnica iz Žabnice.
Svaki se predstavio sa svoje dvije pjesme, čitali su i oni koji ne pišu, ono što vole i što im se dopada. Ja sam kao idejni začetnik događanja posebno sretna, a to mogu reći i za ostale članove udruge, na odazivu naših kolega i prijatelja. Odazvalo nam se ukupno petnaest gostiju. Važnost ovoga događanja je u tome što mi svi slušajući jedni druge učimo i usavršavamo se. Ovi susreti su posebno važni jer povezuju naša tri susjedna grada koji su kroz bližu i dalju povijest pripadali različitim administrativnim jedinicama, gravitirali različitim velikim središtima, pa se nisu stvorile veze među stanovništvom. Lijepom riječi gradimo spone zajedništva, a kako izgleda te će spone biti sve čvršće. Zahvaljujemo našim gostima, veselimo se novim susretima. Ta događanja, osim što jačaju kulturne veze gradova s istoka Zagrebačke Županije jačaju i veze među članovima naše udruge. Zahvaljujemo našem pratitelju novinaru Draganu Vickoviću, na praćenju preko portala prigorski.hr i radio stanici Radio Vrbovec.
Fotografije Katarina Zadrija i Ivana Žerovnik

Podijeli ovu stranicu

VRH