Natječaj za četvrti recital pod nazivom Stara LIpa

Osebunjek

Otvaramo natječaj za četvrti recital Stara lipa. Pozivamo sve autore koji pišu kajkavskim govorom da se prijave na četvrti recital "Stara lipa". Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na prva tri natječaja, s većim ili manjim uspjehom. Nemojte se pokolebati, prijavljujte se i dalje. Natječaj je otvoren za sve vas. Ove godine imamo izmjena u pravilima natječaja, pa vas molimo da natječaj pažljivo pročitate. Jedna od izmjena je i način slanja radova. Radove zaprimamo elektroničkom poštom: staralipa.2021@gmail.com. Na taj potez smo se odlučili zato što smo prijašnjih godina imali problema s Hrvatskom poštom. Dogodilo se da su nam radovi pristizali i do dva tjedna nakon završetka natječaja. Ako netko ne može svoje radove poslati elektroničkom poštom, može poslati i HP poštom, ali neka to budu zaista oni koji ne mogu radove slati drugačije. Adresa za slanje radova poštom je: "Udruga Osebunjek", Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec, s naznakom: „Za natječaj“. Isto tako molimo da radovi budu pisani u word dokumentu, kako stoji u propozicijama natječaja. Veselimo se vašim radovima, sretno svima! 

 Katarina Zadrija.

S obzirom na to da je originalni tekst natječaja slabo vidljiv, pravila natječaja kopiramo ovdje:

Pravila:

  

 1. Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.
 2. Natječaj recitala otvoren je od 1. prosinca 2021. do 1. veljače 2022.
 3. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.
 4. Molimo da uz svaku pjesmu poslanu na natječaj napišete i objašnjenje manje poznatih riječi.
 5. Pjesme mogu imati do trideset stihova. U obzira dolaze lektorirane pjesme.
 6. Pjesme se šalju na e-mail adresu: staralipa.2021@gmail.com. .
 7. Radovi se šalju u zasebnom prilogu pošte, potpisani šifrom. Objašnjenje šifre, koja nikako ne smije biti pseudonim autora, zajedno s popisom  pjesama, molimo poslati u posebnom prilogu. Prilog s radovima nasloviti: Stara lipa 2022 i obavezno napisati šifru kojom su potpisane pjesme, a objašnjenje šifre nasloviti šifrom autora.
 8. Za najbolje tri pjesme dodjeljuju se nagrade. Prva nagrada je 1.000,00 kuna u gotovini, druga je, ili u novčanom iznosu ili u materijalnoj protuvrijednosti od 800,00 kuna, treća, također, jednako tako, u iznosu od 600,00 kuna.
 9. Autori su dužni odazvati se na recital i čitati svoju pjesmu koja će biti određena za čitanje na recitalu. Ukoliko nisu u mogućnosti prisustvovati recitalu, molimo neka odrede osobu koja će čitati njihovu pjesmu.
 10. Svaki sudionik recitala čije će pjesme ući u zbornik pod nazivom Stara lipa, primit će po jedan primjerak Zbornika. Za osvojena prva tri mjesta, uz nagrade, bit će dodijeljena i Priznanja, a ostali autori čije pjesme će biti objavljene u Zborniku s recitala će primiti Zahvalnice za sudjelovanje na recitalu.
 11. Objava rezultata je početkom svibnja 2022. godine.
 12. Recital će se održati početkom lipnja 2022. godine u Vrbovcu. Svi podatci o održavanju recitala bit će javni objavom rezultata.
 13. Molimo autore da uz svoj rad navedu idiom kajkavskog govora kojim je njihov rad pisan.
 14. Pjesme za natječaj moraju biti pisane u Word dokumentu (Times New Roman, font 12).
 15. Predsjednica „Udruge Osebunjek'' Katarina Zadrija neće se natjecati na recitalu.

 

 

Za „Udruga Osebunjek“:

Katarina Zadrija

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

Pokrovitelj kvalitete recitala:

 

Hrvatski sabor kulture

 

 

 

Medijski pokrovitelji:

 

Radio Vrbovec
Podijeli ovu stranicu

VRH