Šesti recital kajkavske poezije

Osebunjek

Šesti recital kajkavske poezija "Stara lipa"

Dana 08. lipnja 2024. godine, u organizaciji Udruge Osebunjek održan je šesti po redu recital "Stara lipa" u Vrbovcu. Recitalu je prethodio natječaj na koji se prijavilo pedeset dva autora sa sto dvadeset pjesama. Izborno povjerenstvo u sastavu Tomislav Ribić književnik, Predrag Topić, profesor, prof. i Nikolina Crnčić dipl. uč. je za objavu u Zborniku s recitala odabralo pedeset pet pjesama od četrdeset šest autora, a dvadeset šest pjesama je bilo odabranom za čitanje na recitalu. Recital je održan u novoj zgradi Gradskog društva Crvenog križa grada Vrbovca u ulici Poginulih branitelja br. 5. Uz brojne pjesnike i goste recitalu su bili prisutni gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj, domaćica direktorica GDCK Vrbovec Jelena Mucko, predsjednik ZKUU Zagrebačke županije i član upravnog odbora HSK Zlatko Herček, ravnateljica Narodne knjižnice Vrbovec Martina Sanković. knjižničarka Mateja Hrgovan. Ove godine su dodijeljene tri pohvalnice i tri nagrade.

 

Pohvaljeni autori su:

Anica Piculek iz Bistre, za pjesmu "Bantuvajuče misli

Dragica Reinholz iz Zlatara, za pjesmu "Kalna voda"

Stjepan Kralj iz Sesveta, za pjesmu "Čistač cipeluf"

Nagrađeni autori su:

Prvo mjesto Snježana Budanec iz Odre, za pjesmu "Moja babica je kak Betty White"

Drugo mjesto Ljubica Ribić iz Varaždina, za pjesmu "Grde riječi"

Treće mjesto Darko Foder iz Ivanca, za pjesmu "Mouč"

Zahvalnice za pomoć recitalu i udruzi primili su građani i institucije kako slijedi:

Grad Vrbovec

Gradonačelnik Denis Kralj

Zagrebačka županija

Hrvatski sabor kulture

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec

Jelena Mucko ravnateljica GDCK

Narodna knjižnica Vrbovec

Radio stranica Radio Vrbovec

Dražen Petrak, tehničar Radio Vrbovca

Dragan Vicković novinar

Časopis Kvaka 

 

Plaketu "Prijatelj Udruge Osebunjek" za izuzetan doprinos radu Udruge primila je knjižničarka Narodne knjižnice Vrbovec Mateja Hrgovan. Zahvaljujemo svima i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji.

 

U sklopu 6. Recitala Stara lipa, organizirali smo izložbu slika vrbovečke slikarice Zdenke Bradić. Iznimno talentirana slikarica je svojim radovima privukla zavidan broj ljubitelja likovne umjetnosti.

 

Snimatelj i fotograf na recitalu je bio Nenad Damjanović iz Studio Vidra. Muzička pratnja su bili Ana Jaklinović i Hrvoje Herček.

 

Posebno zahvaljujemo svim autorima koji su se prijavili na natječaj za 6. Zbornik Stara lipa. Ako nekome ove godine rad nije u Zborniku objavljen, ne znači da je rad loš, nego da može biti još bolji. Ako nečije rad nije čitan, znači da je jako dobar čim je objavljen u Zborniku. Vjerujemo da će do godine biti još i boljih radova. Čestitamo bez iznimke svima, a posebno pohvaljenim i nagrađenim autorima.


Podijeli ovu stranicu

VRH